Kedves Lujza!

Képzeld, egy osztrák kézműves csokoládé papírján útmutatást találtam, hogyan kell enni a csokit. Azt kérték, hogy ne harapjuk, rágjuk, nyeljük le, hanem kis darabot harapjunk, engedjük, hogy elolvadjon a szánkban, figyeljünk az ízére és élvezzük ki. A minőségre menjünk, ne a mennyiségre. Ha az íze helyett arra gondolsz közben, milyen rohadt drága ez a kis tábla csoki, akkor biztosan nem vagy tudatosan a jelenben.

Amikor szex közben azon kattogsz, hogy nézel ki, mit gondol rólad a másik, akkor sem. Ha egy beszélgetésben a másikat hallgatva azon jár az eszed, te mit akarsz és fogsz elmondani, ha a másik végre befejezte és nem őrá, akkor sem. Ha a kirándulás közben a mobilodat nyomkodod, akkor sem. És ha a boltban nem a bevásárlólistádat nézed, hanem berántanak a marketing fogások, akkor sem.

Hallottál már a mindfullnessről Lujza? Magyarul úgy hangzik tudatos jelenlét. Itt és most lenni, ébernek lenni. Elsőre furcsa lehet, mert hol a fenében lennék, ha nem itt, és mégis mikor, ha nem most. Gondold át újra. Azért lehet valahol nagyon ott lenni és néha úgy tűnik, hogy az idő sem mindig egyforma hosszú, ugye?

Szerintem ez a téma is megér még egy két misét, akarom mondani levelet.

Amikor legközelebb csokit eszel, próbáld úgy, ahogy a csokipapíron ajánlották. Amikor letörsz egy darabot, hallgasd meg, hogyan törik. Szaglászd meg, mielőtt beleharapsz és vizsgáld meg a színét is. Így tovább fog tartani és kicsit megolvad az ujjaid között. Amikor bekapod, dőlj hátra, csukd be a szemed és figyelj. Csináld másképp, mint eddig.

Szép napot!

B.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogy ki az a Lujza?